top of page
DSC01762-5.jpg


Aici poti gasi toate informatiile despre cursa de care ai nevoie


Aici poti gasi toate informatiile despre inscriere de care ai nevoie



Alătură-te nouă pentru cea de a treia ediție a unei noi curse de alergare montană de la sfârșit de vară!

De la echipa de organizare a legendarei Transylvania 100, cursa OMU Marathon va duce concurenții pe trasee montane uluitoare până în vârful Munților Bucegi - Vf Omu la 2.505 m. Cu +/- aproape 3.000 de metri, traseul de 41 km traversează platouri bătute de vânt, păduri întunecate și poteci străvechi înainte de a termina la Castelul lui Dracula din Bran.

În plus, cursa mai scurta SCARA Skyrace va urca și coborî peste 1.800 m de-a lungul celor 24 km ai săi, iar POARTA Cross se intinde pe 11 km cu +/- 420 m, începând și terminând tot la celebrul Castel Bran. Așadar, pentru o aventură transilvăneană de reținut, alăturați-vă nouă pe 21 septembrie 2024!



INFORMATII



 

GENERAL INFO
1. Schedule

1. Program


Luni 1 aprilie 2024
- deschiderea inscrierilor
 
Sambata 14 septembrie 2024
- inchiderea inscrierilor

Vineri 20 septembrie 2024 - 16:00-21:00 (Sala de sport)
- inregistrarea pentru toate cursele
- info point
- expo sponsori si parteneri
 
Sambata 21 septembrie 2024 (Castelul Bran)

- 07:00 inregistrarea pentru toate cursele
     - 09:00 start OMU Marathon/ SCARA Skyrace (Castelul Bran)

- 10:00 start POARTA Cross (Castelul Bran)
- 11:30 sosirea primilor concurenti
- 18:30 festivitatea de premiere (Castelul Bran)
- 19:00  sosirea ultimilor concurenti

2. Locatie


inregistrare- Sports Hall - str. Valea Grajdului 1, Bran 507025
start OMU Marathon/ SCARA Skyrace/ POARTA Cross - Bran Castle - str. General Traian Mosoiu 24, Bran 507025
finish OMU Marathon/ SCARA Skyrace/ POARTA Cross - Bran Castle


3. Echipament obligatoriu


Toți concurenții înscriși trebuie să se prezinte la înregistrarea cursei cu cartea de identitate pentru a trece de înregistrare. În ziua cursei, ei vor trebui să poarte tot echipamentul obligatoriu (vezi lista de mai jos).

- numar de concurs cu CHIP (prezent in kit-ul de participare);
- busolă (busola de la ceas sau telefon este acceptata, de asemenea);
    - încălţăminte potrivită parcurgerii unui traseu montan dificil (încălţămintea pentru asfalt nu este acceptată);
     - lanterna de cap (nu se aplica la skyrace);
     - cana personala (min. 150 ml) pentru lichidele de la punctele de control (nu se asigură pahare de unică folosinţă la punctele de control);
- recipienţi apă cu capacitate minimă de 1 litru;
  - rucsac/ ghiozdan/ vesta/ borseta (cu cusaturi impermeabile sau cu protecţie împotriva ploii recomandat);
     - sac de supravieţuire din folie (recomandat) sau folie de supravieţuire;
     - haină de ploaie, impermeabilă, cu glugă (cu cusaturi sigilate recomandat);
  - bluză de corp cu mânecă lungă (exclus bumbac);
     - pantaloni lungi sau colanti de alergare sau combinatie de pantaloni scurti si jambiere care sa acopere complet picioarele;
     - căciulă sau bandana sau şapcă (se recomanda căciulă călduroasă si impermeabila);
  - manuşi (se recomanda manusi impermeabile);
     - telefon mobil, încărcat complet la ora startului;
     - trusă de prim ajutor (bandaj elastic, faşă sterilă, 4 plasturi, 4 ace de siguranţă);
     - mâncare de urgenţă - 400 kcal (2 geluri sau batoane energizante);
     - 100 de lei;

Organizatorii recomandă concurenţilor să-şi aducă şi alte feluri de îmbrăcăminte/ echipament, care pot fi utile în caz că starea vremii din ziua cursei o cere, informaţii despre prognoza meteo şi starea traseului; aceste informatii vor fi trimise tuturor concurentilor si prin e-mail).
Aparat sau ceas GPS încărcat complet sau cu baterii de rezerva este recomandat
 
Toţi concurenţii trebuie să aibă asupra lor echipamentul obligatoriu, pe toată durata cursei, în caz contrar riscând sa primeasca penalizari sau descalificare (vezi lista mai jos). Verificari ale echipamentului vor fi facute pe tot parcursul cursei, de la start până la sosire, inclusiv.


4. Timpi limita


      Ambele curse au timpi limita, iar concurentilor care vor depasi acesti timpi nu li se va permite sa continue pe ruta cursei originale ori vor fi redirectionati catre o cursa pe distanta mai scurta (unde este cazul). Concurentii trebuie sa paraseasca punctul de control in timpul limita mentionat. Timpii limita sunt impusi pentru siguranta concurentiilor cat si a organizatorilor/ voluntarilor din munti. Va rugam sa respectati deciziile organizatorilor. Orice concurent care va continua impotriva deciziei organizatorilor, o va face pe propria responsabilitate. Ne rezervam dreptul de a extinde timpii limita in caz de vreme extrema - aceasta informatie va fi transmisa fie la startul curselor fie la punctele de control de pe traseu. 

     Repatrierea se va face de către organizatori de la punctele de control unde este posibil accesul cu autovehicule: Malaiesti si Gutanu şi numai după închiderea punctului de control, cu excepţia cazurilor de urgenţă, când repatrierea se va face cât mai rapid cu putinţă.

OMU Marathon timpi limita: CP Poarta I 10:15 (1h15) - CP Tiganesti 12:45 (3h45) - CP Malaiesti 13:15 (4h15) - CP Gutanu 17:00 (8h00)
SCARA Skyrace timpi limita: CP Poarta I 10:15 (1h15)

 


5. Suporteri


Suporterii au ocazia sa-si sustina favoritii in diferite puncte de pe trasee:
- plimbare usoara 1h - Muchia Grajdului langa Castelul Bran, Poarta
- drumetie usoara, 2 hrs – Malaiesti, Poiana Gaura, Gutanu (doar pentru maraton)
- suporterii pot gasi cazare in diferite puncte de pe trasee – Cabana Malaiesti, Cabana Omu

     

Este interzis spectatorilor să însoțească participanții la cursă sau să îi ajute din exterior, cu excepția punctelor de control unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la spectatori.

De-a lungul traseului fiecare participant trebuie să poarte propriul echipament și este interzis să primească ajutor din exterior.

 

Organizatorii pot sancționa/descalifica participanții ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.



6. Voluntari


Toti cei care doresc sa se inscrie printre voluntarii OMU Marathon, sunt rugati sa completeze formularul de voluntar de mai jos sau sa trimita un e-mail catre omumarathon@gmail.com cu titlul "Voluntar" si vor fi contactati in cel mai scurt timp.
   Voluntarilor le asiguram cazare (una sau doua nopti, dupa caz), transport pe durata concursului, tricoul tehnic SportHG al cursei sau bandana tehnica SportHG si 50 RON/ zi pentru mancare.
















7. Regulament

7.1 Reguli generale

  Pentru a participa la una dintre cursele Transylvania 100, orice alergător trebuie:
     - să fi împlinit, la data concursului, vârsta de minimum 18 ani;
     - să fie bine pregătit şi pe deplin conştient despre specificul, lungimea şi durata cursei;
     - să fi dobândit o capacitate inalta de auto-suficientă în munţi, care să-i permită să gestioneze problemele ce pot apărea în timpul cursei şi mai ales:
         - să ştie cum să facă faţă, fără vreun ajutor din afară, condiţiilor meteo, care pot deveni foarte dificile, datorită altitudinii (vânt, frig, ceaţă, ploaie, grindină, ninsoare) şi întunericului (pe timp de noapte);
         - să ştie cum să gestioneze, chiar dacă se găseşte într-o locaţie izolată, problemele rezultate din oboseală ridicată (fizice sau mintale), problemele digestive, durerile musculare sau articulare şi alte afecţiuni minore;
     - să fie pe deplin conştient că rolul organizatorilor nu este acela de a ajuta un alergător să depăşească problemele menţionate mai sus şi că pentru o astfel de activitate în munţi, securitatea personală depinde de capacitatea fiecăruia de a se adapta la problemele întâlnite sau preconizate;
     - să aibă abilitatea să parcurgă un traseu montan în siguranţă, folosind busola, harta şi informaţiile din teren;
     - să fie pe deplin conştient că participarea anterioară la alte curse de acest gen este folositoare pentru acumularea de experienţă montană, dar nu este suficientă;
     - să se prezinte la start cu cel puţin 15 minute înaintea orei de începere a cursei;
     - să cunoască regulamentul concursului şi să fie de acord să accepte fără rezerve termenii şi condiţiile de participare;


   Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele curselor, amplasamentul punctelor de control si timpii limita, toate acestea fiind communicate tuturor concurentior prin e-mail/ media sau alte mijloace in timp util.
Este responsabilitatea concurentului să obțină vizele sau permisele necesare pentru a vizita România - organizatorii nu pot să asigure mai mult decat dovada înscrierii pe lista de inscrisi la cursă a numelui concurentului Vă rugăm să verificați situația vizelor înainte de a vă rezerva zborurile și de a intra în cursă.

7.2 Siguranță, risc și conduită

  Traseul este neamenajat şi neprotejat; de aceea există riscul de rănire şi/ sau deces din cauze obişnuite acestui tip de concurs. Acestea includ şi nu se rezumă doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, stânci, copaci, alte obiecte, oameni, caderi, alunecări, răni provocate de efort fizic, răni provocate de căderi de pietre, grindină, fulgere, viituri, furtuni, incendii, înec, animale, reptile, insecte, stări de rău provocate de hipotermie, insolaţie, deshidratare, rău de altitudine sau complicaţii medicale provocate de efort fizic, s.a.m.d.
  Concurenţii acceptă pericolele asociate cu participarea la acest concurs şi îşi asumă pe propria răspundere riscul participării şi de a concura în condiţiile date, precum şi faptul că ei vor fi răspunzători pentru acţiunile ce ţin de propria siguranţă.

  NOTĂ: Datorită distanţei şi izolării extreme a unor porţiuni de traseu faţă de civilizaţie, sosirea salvatorilor poate dura mai mult decât va aşteptaţi (până la câteva ore), motiv pentru care vă rugăm să fiţi foarte atenţi în alegerea calităţii articolelor din echipamentul folosit.

  Având în vedere cele de mai sus, organizatorii recomandă tuturor concurenţilor să îşi ia măsuri proprii de protecţie, inclusiv încheierea unei asigurări împotriva oricărui fel de accident care poate apărea în timpul concursului (organizatorii nu fac niciun fel de aranjamente pentru asigurări personale).

  Concurenţii nu pot fi însoţiţi pe trasee de persoane neînscrise în curse şi trebuie:
     - să respecte regulile de circulaţie şi de conduită în public, având în vedere că anumite porţiuni de pe traseu traversează localităţi sau alte locuri publice ce nu sunt închise circulaţiei;
     - să urmeze traseul marcat ce traversează proprietăţile particulare;
     - să nu arunce resturi de orice fel pe traseu (cu excepţia punctelor de control);
     - să treacă prin toate punctele de control, în ordinea indicată de organizatori, fără să folosească scurtături (se vor organiza puncte de monitorizare şi în afara celor anunţate oficial);
     - să se asigure că numărul lor de concurs a fost înregistrat la fiecare punct de control;
     - să nu împingă/ obstrucţioneze şi să nu aducă injurii altui concurent, arbitru de cursă sau spectator;
     - să asiste şi să nu părăsească nicio persoană aflată în dificultate, întâlnită pe traseu (concurent, voluntar, spectator), până la sosirea salvatorilor montani.

Se vor acorda compensaţii de timp celor aflaţi în această situaţie;
     - să anunţe prin orice mijloace, în cel mai scurt timp oficialii de cursa despre orice accident (apel la numărul de urgenţă de pe numărul de concurs, anunţă arbitrii de cursa de la punctele de control în mod direct sau prin intermediul altui concurent);
     - să nu folosească niciun fel de vehicul sau alt mijloc de transport;
     - să se supună indicaţiilor arbitrilor de cursă;
     - să accepte verificarea echipamentului obligatoriu, în orice moment al cursei (start, puncte de control, finish).

7.3 Regula de aur

In caz de abandon, concurenţii trebuie să anunţe, prin orice mod, un oficial de cursă (cu detalii despre locul şi ora abandonului, starea de sănătate, etc). În cazul demarării unei acţiuni de căutare, costurile acesteia pot fi imputate celui care nu respectă Regula de Aur.

7.4 Inscriere

  Înscrierile se fac completând formularul de inscriere online din secţiunea Înscriere de pe website, concurenţii fiind răspunzători pentru corectitudinea datelor furnizate. Pentru a avea rezultatul obtinut sincronizat cu ITRA detaliile completate in formularul nostru de inscriere trebuie sa coincida cu detaliile din profilul personal ITRA. 

  Înscrierile vor fi confirmate după achitarea contributiei de participare online prin card de credit/ debit si vor fi validate dupa verificarea experienţei competiţionale  anterioare. Numele vostru va aparea in lista de inscrisi doar dupa procesarea platii (in unele cazuri poate dura pana la 2-3 zile lucratoare, daca aveti probleme cu efectuarea platii, va rugam sa ne contactati la omumarathon@gmail.com). 
 
   Înscrierile sunt condiţionate, pentru ambele curse, de experienţă competiţională anterioara, după cum urmează:
     - sa fi terminat o cursa de alergare montana de minimum 20 de kilometri cu cel putin 1000 de metri castig de altitudine;

   Evenimentele de alergare pe sosea (asfalt) nu se vor lua in considerare drept experienţă competiţională anterioara. Din cauza situatiei actuale privind noul coronavirus, acceptam, de asemenea, link-uri de antrenamente de pe profilul personal de Garmin, Strava sau oricare alte aplicatii similare.

   Cei care nu se califica din cauza experienţei competiţionale anterioare vor avea contributia de participare returnata minus 50 de lei.

7.5 Materiale/ servicii incluse in inscriere

- tricou tehnic SportHG al cursei imprimat cu logo-ul cursei (numai pentru inscrierile confirmate, platite pana la data de 15 iulie 2024);
     - bandana tehnica SportHG imprimata cu logo-ul cursei (pentru inscrierile dupa data de 15 iulie 2024);
    - medalie pentru toti finisheri in timpul limita;
     - numar de concurs cu CHIP;
     - taxa Parcul National Bucegi - 10 RON;
     - asistenta Salvamont;
     - asistenta Ambulanta;
    - puncte principale de realimentare cu mancare/ bautura;
     - puncte de realimentare cu gustari/ bautura;
     - pizza/ gustari la sosire;
     - marcaj cu banda avertizoare (ombinatie de marcaje ale cursei si marcaje existente ale traseului);
     - marcaj cu banda reflectorizanta si lampi cu lumina intermitenta pentru sectiunile de traseu parcurse noaptea;
     - trasee GPS;
     - cronometrare live;
     - clasament online si diploma;
     - transport pentru repatrieri la sosire;
     - puncte de control si de prim ajutor pe parcursul traseelor;
     - premii la toate categoriile (primele trei locuri);
     - trofeu si inscriere gratuita la urmatoarea editie OMU Marathon pentru toti castigatorii de categorie;

Din motive logistice, dupa data de 15 iulie 2024, tricourile tehnice de la SportHG nu vor mai fi disponibile, iar acestea vor fi inlocuite cu bandane/ bentite tehnice de la SportHG.​ De asemenea, marimea tricoului primit in kit-ul de participare poate fi diferita de aceea selectata in formularul de inscriere. 

7.6 Contributia de participare

OMU Marathon  - 135 lei pana in data de 1 mai (
270 lei dupa data de 1 mai)
SCARA Skyrace  - 120 lei pana in data de 1 mai (240 lei dupa data de 1 mai)

POARTA Cross  - 90 lei pana in data de 1 mai (180 lei dupa data de 1 mai)

7.7 Anularea inscrierii si returnari

  Orice anulare a inscrierii trebuie facuta in scris prin e-mail catre omumarathon@gmail.com de la aceeasi adresa de e-mail completata in formularul de inscriere. Nicio anulare nu se inregistreaza prin telefon. Returnarea contributiei de participare se va face catre contul bancar asociat cu cardul platitor folosit la timpul inscrierii, sub urmatoarele conditii:
     - returnarea contributiei de participare platita la inscriere minus 50 de lei se va face doar inainte de 15 iulie 2024, ora 24:00;
     - nu se returneaza contributia de participare platita la inscriere dupa data de 15 iulie 2024, ora 24:00;

   Pastrarea unei inscrieri se poate face doar inainte de 15 iulie 2024, ora 24:00 prin e-mail catre omumarathon@gmail.com si doar pentru editia din urmatorul an al OMU Marathon.

7.8 Transferul inscrierii

     Transferul inscrierii catre altcineva se poate face in scris prin e-mail catre omumarathon@gmail.com de la aceeasi adresa de e-mail completata in formularul de inscriere. Niciun transfer de inscriere nu se poate face prin telefon. Persoana interesata va trebui sa isi completeze detaliile in formularul de inscriere de pe website-ul nostru fara procesul de plata si va primi confirmarea dupa achitarea unei contributii de 25 de lei (un link de plata va fi trimis prin e-mail).


   Transferul inscrierii se poate face doar inaintea inchiderii inscrierilor, din data de 14 septembrie 2024. Dupa aceasta data, transferul inscrierii nu mai este posibil.

   Daca transferul inscrierii este facut dupa data de 15 iulie 2024, concurentul va primi tipul si marimea tricoului completata in formularul de inscriere de catre inscrisul initial.

7.9 Schimbarea cursei

     Concurenţii, care din diferite motive doresc să schimbe cursa, o pot face in scris prin e-mail catre omumarathon@gmail.com de la aceeasi adresa de e-mail completata in formularul de inscriere -  gratuit pentru schimbarea la o cursa mai scurta sau prin achitarea diferentei contributiei de participare pentru schimbarea la o cursa mai lunga (un link de plata va fi trimis prin e-mail). Nicio schimbare de cursa nu se poate face prin telefon.

    Schimbarea cursei la o cursa mai lunga/ scurta se poate face inaintea inchiderii inscrierilor, din data de 14 septembrie 2024.
    Schimbarea cursei la o cursa mai scurta se poate face în timpul concursului, după anunţarea unui arbitru de cursă, la unul din punctele de control, după cum urmează:
        - de la OMU Marathon la SCARA Skyrace la CP Tiganesti.
Schimbarea cursei la o cursa mai lunga nu se poate face în timpul concursului din cauza aspectelor de siguranta implicate precum echipamentul obligatoriu si experienta competitionala anterioara obligatorie si va poate aduce descalificarea.

Cei care optează pentru schimbarea în timpul concursului nu vor fi eligibili pentru podium şi vor primi punctele ITRA aferente cursei terminate.

7.10 Kit-ul de participare

   Kit-ul de participare trebuie ridicat de catre concurentul inscris la inregistrare in programul prezentat mai sus. Kit-ul de participare poate fi ridicat dupa verificarea echipamentului obligatoriu si doar prin prezentarea unui act de identitate.
   In cazul in care concurentul inscris nu poate participa la eveniment si fara a-si anula inscrierea, acesta poate incredinta pe altcineva sa ridice kit-ul de participare in numele său prin prezentarea unei copii sau fotografii a actului său de identitate.

   Dacă altcineva ridică kit-ul tău de participare, numărul de concurs cu CHIP va fi inlăturat din kit.  

  Organizatorii nu pot trimite prin curier/ posta kit-ul de participare concurentilor inscrisi care nu se prezinta la inregistrare.

7.11 Categorii

OMU Marathon - individual masculin/ feminin- senior (18-39 ani), veteran (40+ ani)
SCARA Skyrace - individual masculin/ feminin- senior (18-39 ani), veteran (40+ ani)

POARTA Cross - individual masculin/ feminin- senior (18-39 ani), veteran (40+ ani)

7.12 Limite inscriere

OMU Marathon - 500 concurenti
SCARA Skyrace - 300 concurenti

POARTA Cross - 300 concurenti

7.13 Alergatori de elita

   În ceea ce privește recunoașterea justificată a sportivilor de mare calibru si pentru o corecta organizare a inscrierilor, noi rezervam locuri pentru sportivi de elita, care solicita un loc, conform criteriilor precise bazate pe datele lor privind indicele general de performanță ITRA. Toate solicitarile de inscriere trebuie trimite prin e-mail catre omumarathon@gmail.com inainte de inchiderea inscrierilor din data de 14 septembrie 2024.
 
   Inscriere gratuita pentru sportivii cu peste:
     - BARBATI - 800 indicele general de performanță ITRA;
     - FEMEI - 670 indicele general de performanță ITRA.

7.14 Premii

   AToate cursele noastre vor fi castigate de concurentii care obtin cel mai mic timp la sfarsitul cursei, cu penalizarile specifice adaugate, daca exista. Doar concurentii care trec prin toate punctele de control in timpul limita specificat vor fi clasificati.
  Premiile pentru primele trei locuri, de la fiecare categorie vor fi inmanate castigatorilor doar in urma prezentarii unui act de identitate la festivitatea de premiere. Prezenta castigatorilor la festivitatea de premiere este obligatorie.
   Organizatorii isi rezerva dreptul de a nu trimite prin curier/ posta premiile castigatorilor care nu se prezinta la festivitatea de premiere.
   Concurentii care fac parte din profesiile juridice magistrați (procurori, judecători) clasati in primele 3 locuri la o categorie de premiere vor fi premiati doar cu diploma si cupa, indiferent daca acea categorie are prevazute şi premii. Acestia vor trebui sa anunte la premiere acest lucru, inainte de inmanarea premiilor.

7.15 Echipament obligatoriu

Toți concurenții înscriși trebuie să se prezinte la înregistrarea cursei cu cartea de identitate pentru a trece de înregistrare. În ziua cursei, ei vor trebui să poarte 
tot echipamentul obligatoriu (vezi lista de mai jos).

- numar de concurs cu CHIP (prezent in kit-ul de participare);

- busolă (busola de la ceas sau telefon este acceptata, de asemenea);   

- încălţăminte potrivită parcurgerii unui traseu montan dificil (încălţămintea pentru asfalt nu este acceptată);    

- lanterna de cap (nu se aplica la skyrace);    

- cana personala (min. 150 ml) pentru lichidele de la punctele de control (nu se asigură pahare de unică folosinţă la punctele de control);

- recipienţi apă cu capacitate minimă de 1 litru; 

- rucsac/ ghiozdan/ vesta/ borseta (cu cusaturi impermeabile sau cu protecţie împotriva ploii recomandat);    

- sac de supravieţuire din folie (recomandat) sau folie de supravieţuire;    

- haină de ploaie, impermeabilă, cu glugă (cu cusaturi sigilate recomandat); 

- bluză de corp cu mânecă lungă (exclus bumbac);    

- pantaloni lungi sau colanti de alergare sau combinatie de pantaloni scurti si jambiere care sa acopere complet picioarele;    

- căciulă sau bandana sau şapcă (se recomanda căciulă călduroasă si impermeabila); 

- manuşi (se recomanda manusi impermeabile);    

- telefon mobil, încărcat complet la ora startului;    

- trusă de prim ajutor (bandaj elastic, faşă sterilă, 4 plasturi, 4 ace de siguranţă);    

- mâncare de urgenţă - 400 kcal (2 geluri sau batoane energizante);    

- 100 de lei;

Organizatorii recomandă concurenţilor să-şi aducă şi alte feluri de îmbrăcăminte/ echipament, care pot fi utile în caz că starea vremii din ziua cursei o cere, informaţii despre prognoza meteo şi starea traseului; aceste informatii vor fi trimise tuturor concurentilor si prin e-mail).

Aparat sau ceas GPS încărcat complet sau cu baterii de rezerva este recomandat.

Toţi concurenţii trebuie să aibă asupra lor echipamentul obligatoriu, pe toată durata cursei, în caz contrar riscând sa primeasca penalizari sau descalificare (vezi lista mai jos). Verificari ale echipamentului vor fi facute pe tot parcursul cursei, de la start până la sosire, inclusiv.

7.16 Numarul de concurs
 
   Trebuie purtat pe piept, pe stomac sau pe coapsa şi să fie complet vizibil pe toată durata cursei, pentru aceasta trebuind să se afle deasupra oricărui articol de îmbrăcăminte. Nu se admite purtarea lui pe spate. Este responsabilitatea fiecarui concurent de a se asigura ca numarul lui de concurs este inregistrat la toate punctele de control de pe traseu, in caz contrar riscand descalificarea.
  Lipsa documentului de identitate sau a unui articol din echipamentul obligatoriu atrage în mod automat neacordarea numărului de concurs la inregistrare. Nu se vor face exceptii sub nicio circumstanta.

7.17 Penalizari - Descalificare

  Descalificare pentru:

     - lipsa unuia dintre următoarele articole:
        - haină de ploaie, impermeabilă, cu glugă (cu cusaturi sigilate recomandat);

     - refuzul de a se supune verificării echipamentului obligatoriu;
     - aruncarea de resturi pe traseu;
     - utilizarea unui mijloc de transport motorizat sau cu roti;
     - refuzul de a asista un alt concurent aflat în dificultate;
          - primirea de asistenţă externă în legătură cu ritmul alergării, căratul echipamentului sau identificarea şi parcurgerea traseului;
     - refuzul de a urma indicaţiile unui arbitru de cursă;
     - înstrăinarea numărului de concurs unei alte persoane, neînscrisă la cursă;
     - urmarea scurtaturilor pe alte trasee marcate sau nemarcate; 
     - continuarea cursei, dintr-un punct de control, după timpul limită anunţat.
 
   Penalizari:
  15 minute, pe loc, pentru:
     - purtarea numărului de concurs în mod necorespunzător.

  1 ora pentru lipsa unuia dintre următoarele articole:

  - încălţăminte potrivită parcurgerii unui traseu montan dificil (încălţămintea pentru asfalt nu este acceptată);       

- rucsac/ ghiozdan/ vesta/ borseta (cu cusaturi impermeabile recomandat) sau cu protecţie împotriva ploii;       
     - căciulă sau bandana sau şapcă (se recomanda căciulă călduroasă si impermeabila);
     - manuşi (se recomanda manusi impermeabile);
     - bluză de corp cu mânecă lungă (exclus bumbac);

     - busolă (busola de la ceas sau telefon este acceptata, de asemenea);
     - fluier;

 

2 ore pentru lipsa unuia dintre următoarele articole:

- recipienţi apă cu capacitate minimă de 1 litru;

        - telefon mobil, încărcat complet la ora startului;       

- sac de supravieţuire din folie (recomandat) sau folie de supravieţuire;

   In functie de decizia organizatorilor pentru:
     - lipsa chip-ului de pe numarul de concurs;
     - lipsa trecerii printr-un punct de control.

      Ban temporar pentru:
     - comportament neadecvat sau injurii aduse echipei de organizare, colectivului de voluntari sau altor concurenti nu vor fi tolerate si vor fi sanctionate cu interzicerea participarii la cursele noastre in functie de decizia organizatorilor.

7.18 Termeni si conditii

     Prin înscrierea în concurs, concurenţii sunt de acord şi acceptă fără rezerve regulamentul şi termenii şi condiţiile participării la acest concurs, odată cu înscrierea online, precum şi prin semnarea declaraţiei pe proprie răspundere, din momentul înregistrării din preziua cursei.
  Concurenţii acceptă pericolele asociate cu participarea la acest concurs şi îşi asumă pe propria răspundere riscul participării şi de a concura în condiţiile date, precum şi faptul că ei şi numai ei vor fi răspunzători pentru acţiunile ce ţin de propria siguranţă.
  Prin acestea, concurenţii înţeleg şi sunt de acord că organizatorii nu vor fi responsabili pentru niciun fel de accidentare, accident, pierdere sau prejudiciu suferit de aceştia sau bunuri aparţinând acestora, care pot apărea înaintea, în timpul şi/ sau după concurs, ca şi o consecinţă a participării lor la acest eveniment.

7.19 Drepturi de autor si protectia datelor

  Odată inscrisi, concurenţii sunt de acord să renunţe la drepturile de autor asupra materialelor fotografice, inregistrari, etc din timpul concursului şi îşi dau acceptul folosirii acestora de către organizatori în mass media, mediul online, etc.
  Concurenţii îşi dau acordul ca organizatorii să le reproducă numele, prenumele, datele din clasament (cursa, locul din clasament, categoria, timpul) şi imaginea în scopuri sportive şi de publicitate.
  Orice comunicare despre eveniment sau utilizare a fotografiilor evenimentului trebuie făcută cu respectarea denumirii evenimentului, a mărcilor comerciale și numai cu acordul oficial al organizatorilor.

7.20 Prelucrarea datelor personale

   Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați sunt colectate și prelucrate de către operatorul de date cu caracter personal, Asociația Transilvania 100. De asemenea, datele cu caracter personal sunt prelucrate si prin intermediul unor terti numiti in continuare Parteneri, respectiv platforma www.42km.ro pentru inregistrarea participantilor, www.livetrail.net pentru sistemul de cronometrare al evenimentului, www.mobilpay.ro pentru servicii de plata cu cardul si www.itra.run pentru obtinerea punctelor ITRA. Pentru politica de confidentialitate a fiecarui Partener, consultati pagina de web a acestuia.

   Pentru noi securitatea şi confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal sunt de o importanță semnificativă. Ca atare, vom luam măsurile necesare în vederea asigurării securității şi confidențialității datelor cu caracter personal  prelucrate, precum şi în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile şi exclusiv în scopurile specificate mai jos.

   Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm in vederea înscrierii și participării la competiția OMU Marathon sunt urmatoarele:
     - date de identificare: numele complet, data nașterii, tara de origine, orasul de domiciliul;
     - date de contact: adresa de e-mail, numărul de telefon personal și numărul de telefon de urgenta;
     - date personale: marimea tricoului si experienta anterioara;
     - materiale foto/ video realizate în timpul evenimentului și la antrenamentele/ acțiunile aferente acestuia.

2. Location
3. Mandatory kit
4. Cut-off times
5. Supporters
6. Volunteers
7. Race rules



Volunteer form

 

Thanks for submitting!

REGISTRATION



INSCRIERE




 

1. Entry form

1. Formular de inscriere


Înscrierile se fac completând formularul de inscriere online din secţiunea Înscriere de pe website, concurenţii fiind răspunzători pentru corectitudinea datelor furnizate. Pentru a avea rezultatul obtinut sincronizat cu ITRA detaliile completate in formularul nostru de inscriere trebuie sa coincida cu detaliile din profilul personal ITRA. 
 

Înscrierile vor fi confirmate după achitarea contributiei de participare online prin card de credit/ debit si vor fi validate dupa verificarea experienţei competiţionale  anterioare. Numele vostru va aparea in lista de inscrisi doar dupa procesarea platii (in unele cazuri poate dura pana la 2-3 zile lucratoare, daca aveti probleme cu efectuarea platii, va rugam sa ne contactati la 
omumarathon@gmail.com).

 
    Înscrierile sunt condiţionate, pentru ambele curse, de experienţă competiţională anterioara, după cum urmează:
     - sa fi terminat o cursa de alergare montana de minimum 20 de kilometri cu cel putin 1000 de metri castig de altitudine;

   Evenimentele de alergare pe sosea (asfalt) nu se vor lua in considerare drept experienţă competiţională anterioara. Din cauza situatiei actuale privind noul coronavirus, acceptam, de asemenea, link-uri de antrenamente de pe profilul personal de Garmin, Strava sau oricare alte aplicatii similare.
   
Cei care nu se califica din cauza experienţei competiţionale anterioare vor avea contributia de participare returnata minus 50 de lei.


2. Kit-ul de participare


Kit-ul de participare trebuie ridicat de catre concurentul inscris la inregistrare in programul prezentat mai sus. Kit-ul de participare poate fi ridicat dupa verificarea echipamentului obligatoriu si doar prin prezentarea unui act de identitate.

   In cazul in care concurentul inscris nu poate participa la eveniment si fara a-si anula inscrierea, acesta poate incredinta pe altcineva sa ridice kit-ul de participare in numele său prin prezentarea unei copii sau fotografii a actului său de identitate.   

Dacă altcineva ridică kit-ul tău de participare, numărul de concurs cu CHIP va fi inlăturat din kit.
 
Organizatorii nu pot trimite prin curier/ posta kit-ul de participare concurentilor inscrisi care nu se prezinta la inregistrare.

2.1 Material/ services included with the registration

- tricou tehnic SportHG al cursei imprimat cu logo-ul cursei (numai pentru inscrierile confirmate, platite pana la data de 15 iulie 2024);  
- bandana tehnica SportHG imprimata cu logo-ul cursei (pentru inscrierile dupa data de 15 iulie 2024);   
- medalie pentru toti finisheri in timpul limita;
    
- numar de concurs cu CHIP;
    
- taxa Parcul National Bucegi - 10 RON;
    
- asistenta Salvamont;
    
- asistenta Ambulanta;
   
- puncte principale de realimentare cu mancare/ bautura;
     
- puncte de realimentare cu gustari/ bautura;
    
- pizza/ gustari la sosire;
     
- marcaj cu banda avertizoare (ombinatie de marcaje ale cursei si marcaje existente ale traseului);
     
- marcaj cu banda reflectorizanta si lampi cu lumina intermitenta pentru sectiunile de traseu parcurse noaptea;
     
- trasee GPS;
     
- cronometrare live;
     
- clasament online si diploma;
     
- transport pentru repatrieri la sosire;
     
- puncte de control si de prim ajutor pe parcursul traseelor;
     
- premii la toate categoriile (primele trei locuri);
     
- trofeu si inscriere gratuita la urmatoarea editie OMU Marathon pentru toti castigatorii de categorie;


Din motive logistice, dupa data de 15 iulie 2024, tricourile tehnice de la SportHG nu vor mai fi disponibile, iar acestea vor fi inlocuite cu bandane/ bentite tehnice de la SportHG.​ De asemenea, marimea tricoului primit in kit-ul de participare poate fi diferita de aceea selectata in formularul de inscriere. 


3. Contributia de participare


OMU Marathon  -  135 lei pana in data de 1 mai (
270 lei dupa data de 1 mai)
SCARA Skyrace  -  120 lei pana in data de 1 mai (240 lei dupa data de 1 mai)
POARTA Cross  -  90 lei pana in data de 1 mai (
120 lei dupa data de 1 mai)

 
4. Anularea inscrierii si returnari

  Orice anulare a inscrierii trebuie facuta in scris prin e-mail catre omumarathon@gmail.com de la aceeasi adresa de e-mail completata in formularul de inscriere. Nicio anulare nu se inregistreaza prin telefon. Returnarea contributiei de participare se va face catre contul bancar asociat cu cardul platitor folosit la timpul inscrierii, sub urmatoarele conditii:
     - returnarea contributiaei de participare platita la inscriere minus 50 de lei se va face doar inainte de 15 iulie 2024, ora 24:00;
     - nu se returneaza contributia de participare platita la inscriere dupa data de 15 iulie 2024, ora 24:00;

   Pastrarea unei inscrieri se poate face doar inainte de 15 iulie 2024, ora 24:00 prin e-mail catre omumarathon@gmail.com si doar pentru editia din urmatorul an al OMU Marathon.

5. Transferul inscrierii

     Transferul inscrierii catre altcineva se poate face in scris prin e-mail catre omumarathon@gmail.com de la aceeasi adresa de e-mail completata in formularul de inscriere. Niciun transfer de inscriere nu se poate face prin telefon. Persoana interesata va trebui sa isi completeze detaliile in formularul de inscriere de pe website-ul nostru fara procesul de plata si va primi confirmarea dupa achitarea unei contributii de 25 de lei (un link de plata va fi trimis prin e-mail).


   Transferul inscrierii se poate face doar inaintea inchiderii inscrierilor, din data de 14 septembrie 2024. Dupa aceasta data, transferul inscrierii nu mai este posibil.

   Daca transferul inscrierii este facut dupa data de 15 iulie 2024, concurentul va primi tipul si marimea tricoului completata in formularul de inscriere de catre inscrisul initial.

5.1 Schimbarea cursei

     Concurenţii, care din diferite motive doresc să schimbe cursa, o pot face in scris prin e-mail catre omumarathon@gmail.com de la aceeasi adresa de e-mail completata in formularul de inscriere -  gratuit pentru schimbarea la o cursa mai scurta sau prin achitarea diferentei contributiei de participare pentru schimbarea la o cursa mai lunga (un link de plata va fi trimis prin e-mail). Nicio schimbare de cursa nu se poate face prin telefon.

    Schimbarea cursei la o cursa mai lunga/ scurta se poate face inaintea inchiderii inscrierilor, din data de 14 septembrie 2024.
    Schimbarea cursei la o cursa mai scurta se poate face în timpul concursului, după anunţarea unui arbitru de cursă, la unul din punctele de control, după cum urmează:
        - de la OMU Marathon la SCARA Skyrace la CP Tiganesti.
Schimbarea cursei la o cursa mai lunga nu se poate face în timpul concursului din cauza aspectelor de siguranta implicate precum echipamentul obligatoriu si experienta competitionala anterioara obligatorie si va poate aduce descalificarea.

Cei care optează pentru schimbarea în timpul concursului nu vor fi eligibili pentru podium şi vor primi punctele ITRA aferente cursei terminate.


6. Categorii



OMU Marathon - individual masculin/ feminin- senior (18-39 ani), veteran (40+ ani)
SCARA Skyrace - individual masculin/ feminin- senior (18-39 ani), veteran (40+ ani)
POARTA Cross - individual masculin/ feminin- senior (18-39 ani), veteran (40+ ani)



7. Limite inscriere


OMU Marathon - 500 concurenti
SCARA Skyrace - 300 concurenti
POARTA Cross - 300 concurenti

 

5. Entry transfer
4. Refunds
3. Entry contribution
2. Participation kit
6. Categories
7. Entry limits
bottom of page